Bestuur

Bas Jurres

Naam: Bas Jurres
Functie: Voorzitter

Bas is ondernemer, in de pure zin van het woord. Vanaf jonge leeftijd heeft hij een reeks sociale en duurzame organisaties opgericht. Momenteel is hij directeur bij Roba International en Glue Advies.

Alle activiteiten van Bas zijn gericht op het inspireren van mensen en op de duurzame ontwikkeling van individuen, systemen en organisaties. Daarbij hanteert hij altijd het motto: ‘practise what you preach!’

Leon Simmes

Naam: Leon Simons
Functie: Secretaris

Naast onze secretaris is Leon ondernemer, pionier en avonturier. Hij is zowel lid van de Club van Rome Nederland als van de Young Club of Rome.

In het dagelijks leven werkt Leon aan de ontwikkeling en introductie van nieuwe energietechnologieën in ontwikkelingslanden. Met zijn bedrijf Magic Ventures werkt hij momenteel aan de introductie van de Magic Mitad in Ethiopië, een nieuw fornuis en bakplaat dat de kookcultuur van het land helpt verduurzamen en ontbossing tegengaat.

Leon kijkt met een frisse blik naar de wereld en is niet bang om te zeggen wat hij denkt. Zijn focus ligt op positieve ontwikkeling, kansen zien en verbinden.

Tineke Lambooy

Naam: Tineke Lambooy
Functie: Bestuurslid

Bestuurslid Tineke Lambooy is fulltime Hoogleraar Ondernemingsrecht aan Nyenrode Business Universiteit, waar zij colleges geeft en verbonden is aan het onderzoekscentrum Entrepreneurship, Governance and Stewardship.

Daarnaast heeft zij een aanstelling aan de Universiteit van Utrecht, waar zij als Associate Professor onderzoeken begeleidt op het gebied van maatschappelijk verantwoord ondernemen (MVO) en investeren bij het Utrecht Research Center for Water, Oceans and Sustainability Law.

Tineke zet zich buiten de academia op diverse wijze en via verschillende functies in om duurzaamheid in het bedrijfsleven te bevorderen.

Allard Friedrich

Naam: Allard Friedrich
Functie: Relatiemanager

Allard is een verbinder en aanjager. Hij is zowel lid van de Club van Rome Nederland als van de Young Club of Rome en is ook ambassadeur van het Springtij Forum.

Zijn missie is om mensen van alle generaties met elkaar te verbinden. Het liefst legt Allard verbindingen tussen mensen, organisaties, netwerken en initiatieven die elkaar anders niet zouden vinden. Uiteindelijke doel is om met elkaar initiatieven neer te zetten die zorgen voor een betere, mooiere en groenere wereld.

Door samen te werken, elkaar te inspireren, kruis te bestuiven en daarmee elkaar te versterken, ontstaan betere oplossingen in het gemeenschappelijk belang.

Martine Verweij

Naam: Martine Verweij
Functie: Bestuurslid

Martine Verweij raakte als dochter van een ondernemer in de grafische industrie geïnteresseerd in een wereld in verandering. Ze zag al jong dat een onderneming een veel grotere maatschappelijke rol vervult dan vaak gedacht en tegelijkertijd, dat veel ondernemingen resultaten creëren die niemand wil. Ze wilde begrijpen hoe organisaties veranderen en ontdekte zo de levende systeemtheorie. Ze werkte lange tijd als consultant bij een bureau gespecialiseerd in duurzame innovatie en systeemverandering (Squarewise) en ontwikkelde een expertise op het gebied van participatieve systeemverandering. Inmiddels heeft zij haar eigen sociale-onderneming – Green Bridges – van waaruit zij projecten, programma’s en leertrajecten ontwikkelt gericht op het vergroten van systeembewustzijn van individuen en organisaties en op het realiseren van systeemverandering. Ze is programmaleider van het Maatschappelijk Verantwoord Innoveren Programma van de topsector Energie, van waaruit o.a. het succesvolle North Sea Energy Lab vorm kreeg. Ze is initiator van de systemisch leiderschap academie voor de Energietransitie, en van de beweging ‘De Kunst van het Stilstaan’.

Alle activiteiten van Martine zijn erop gericht om de diepere lagen van problemen te ontsluiten en onder ogen te komen. Voorbij de lapmiddelen! Op naar een wereld in een duurzame balans.