Loading Events

« All Events

  • This event has passed.

Staying open while sensing pressure

January 13, 2019 @ 10:00 am - 5:00 pm

De Kunst van het Stilstaan: Staying open while sensing pressure

13 januari 2019, De Vijverschie, Schipluiden

De intensiteit van het slechte nieuws over onze wereld neemt toe. Het staat niet in verhouding tot positieve berichten. Voor een ‘sponsachtig’ type zoals jij – die wil weten hoe het zit en die niet wegkijkt, is het soms even te veel. Dan trek je ineens de stekker eruit en sluit je je helemaal af. Op andere momenten hoor je het juist allemaal, zie je het allemaal en laat je je erdoor leiden. Van de ene actie naar de andere. Maar ben jij dat wel die dat doet? Of is het een zombie-achtig aftreksel van jou, die simpelweg iets doorspeelt, zonder van binnen te checken wat het met jou doet?

Hoe kunnen we openblijven naar binnen – en naar buiten, naar onze omgeving? En waarom zouden we dat doen? Is wat de boeddhisten ‘shenpa’ noemen – het jezelf onbewust afsluiten van je creatieve bron en alle impulsen simpelweg volgen – niet gewoon een handig overlevingsmechanisme? Een uitstekende manier om onze angsten niet onder ogen te komen.

Vast. Maar overleven is niet wat we willen. We willen leven en creëren. Groeien en bloeien. En dat kan alleen als we open blijven staan. Wat is daarvoor nodig?

Dit is wat ons bezighoudt en waar we graag met jou mee willen stoeien op zondag 13 januari.

– Wat gebeurt er als je lange tijd niet incheckt bij jezelf en je maar laat leiden door wat er op je afkomt?

– Hoe herken je het moment dat je je afsluit? En wat doe je dan zoal waarvan je achteraf denkt: dat was ik niet, maar een deel van mij dat naar comfort zoekt uit het verleden.

– Wanneer lukt het juist wel om open te blijven naar binnen en buiten, in verbinding met je eigen creatieve bron, ondanks de druk van buiten?

We benutten de dialoog en gaan de natuur in. We experimenteren met een systemische oefening waarbij je jezelf kunt aanschouwen terwijl je onder druk staat of juist een hulpbron ter beschikking hebt. We luisteren naar een mythisch verhaal en proberen te herkennen wanneer jij – net als een van de personages uit dit verhaal – je laat verleiden om bij jezelf weg te raken. Op zoek naar dieper begrip, praktische handvatten en gedeelde inspiratie. Kom je met ons mee oefenen op 13 januari?

Programma

10.00 Inloop met koffie en thee
10.30 Start progamma
12.30 Lunch
17.00 Einde – kop soep met brood voor wie wil

Bijdrage in de kosten

€65 (normaal tarief)
€35 (gereduceerd tarief, voor wie zich €65 niet kan veroorloven)

Over de Kunst van het Stilstaan

‘De Kunst van het Stilstaan’ werd voor het eerst georganiseerd in 2015 door chef rode draad Martine Verweij (Green Bridges), chef verbeeldingskracht Nancy Wiltink (Tuin aan Zee), chef verbinding met jezelf Christopher Baan (Reos Partners) en chef natuur Frank Gorter (ecopreneur en steward 2.0, Kantoorkaravaan, Sustainsville, Landgoed Welna).

Oftewel: door drie Young Club of Rome Leden (Martine, Christopher en Frank) met hulp van één ‘elder’. Martine is inmiddels ook board member van de Club van Rome Nederland.

De intentie van De Kunst van het Stilstaan is om een veilige plek te creëren voor mensen die zo’n groot verantwoordelijkheidsgevoel ervaren voor wat er in de wereld gaande is, dat ze zichzelf af en toe dreigen kwijt te raken. Binnen De Kunst van het Stilstaan kom je op plekken en vind je het moment om je eigen kompas te herijken en de verbinding met jezelf te herstellen, met anderen en met de natuur, om zo met hernieuwde energie je eigen missie te kunnen voortzetten. Lees meer op de pagina ‘Over ons‘.

Eens per jaar organiseren we een intensief weekend in de zomer met overnachting, én twee keer per jaar (in januari en september) een kennismakings-/verdiepingsdag voor terugkerende en nieuwe deelnemers.
Deelname aan een weekend en/of dag is open voor iedereen die zich herkent in deze beschrijving, en die zich ‘jong’ voelt.

Details

Date:
January 13, 2019
Time:
10:00 am - 5:00 pm
Event Tags:
Website:
www.kunstvanhetstilstaan.nl

Organizer

Kunst van het Stilstaan
Website:
www.kunstvanhetstilstaan.nl

Venue

Vijverschie
Schieweg 212
Schipluiden, 2636KA Netherlands
+ Google Map
Website:
www.vijverschie.nl