Loading Events

« All Events

  • This event has passed.

Corona-proof vertoning en nabespreking: Normal is Over (tip!)

April 16, 2020 @ 7:30 pm - 10:30 pm

Normal is over

Op donderdagavond 16 april 2020 organiseren SDG House Campus Landgoed Zonheuvel en de Stichting GoedVolk een online nagesprek naar aanleiding van de indrukwekkende en internationaal bekroonde film ‘Normal is over’. De uit Zuid Afrika afkomstige filmmaakster en onderzoeksjournalist Renée Scheltema is online aanwezig om haar film na te bespreken.

Kijk voor 16 april deze film en bespreek deze op 16 april na met de filmmaakster. 

Over de film ‘Normal is over’

‘Normal is over’ schetst het complete verhaal van klimaatverandering, het uitsterven van diersoorten, de uitputting van natuurlijke hulpbronnen, inkomensongelijkheid en de industriële productie van voedsel. Van oorzaak naar gevolg naar oplossing. De film laat ons de ongelofelijke ingewikkelde knoop zien waarin we als samenleving zitten. En aan welke eindjes we moeten trekken om die knoop weer los te krijgen. Met een diepzinnige en verrassende kijk op ons financieel-economische systeem.

“Alleen ga je harder, maar samen kom je verder”

De Corona-proof variant van dit event houdt in dat iedereen de film kan kijken, online, op een voor hem of haar geschikt moment. Stichting Goedvolk organiseert op 16 april een nagesprek over de film. Het doel is vooral, om via de ontwikkeling van bewustzijn en dialoog, de samenleving als geheel weer een stapje verder te brengen. Oorspronkelijk vooral voor mensen die op en nabij de Utrechtse Heuvelrug wonen. Maar ook als u niet op de Utrechtse Heuvelrug woont, maar de film toch graag wil zien, dan bent u natuurlijk van harte uitgenodigd online mee te praten.

Praktisch

Voor een kaartje – waarom u online toegang krijgt tot de film – vragen wij €11,00 per persoon. Middels uw bijdrage maakt u het niet alleen voor ons mogelijk de filmavond te organiseren, maar steunt u ook Renée Scheltema’s New Normal Foundation: “To create meaningful change for a regenerative planet”

Details

Date:
April 16, 2020
Time:
7:30 pm - 10:30 pm
Event Tags:
Website:
https://www.eventbrite.nl/e/tickets-screening-normal-is-over-89036473489

Organizers

Campus Landgoed Zonheuvel
Stichting SBI
SDG House Campus
Stichting Goedvolk

Venue

Campus Landgoed Zonheuvel
Amersfoortseweg 98
Doorn, 3941 EP
+ Google Map
Website:
https://www.campuslandgoedzonheuvel.nl