Loading Events

« All Events

  • This event has passed.

THE BIG CLEANUP EXPERIMENT – CLEAN YOURSELF, CLEAN THE WORLD

February 12, 2018 @ 8:00 am - 5:00 pm

Kunnen we opschonen wat niet meer nodig is om zo ruimte te maken voor vernieuwing? ​

21 & 22 maart 

Locatie: nader te bevestigen

met o.a. filmmaker Rolf Winters, Frank Gorter – The Tipping Point, eco-antropoloog Lisette van der Wel en nooit eerder vertoont materiaal van Down to Earth

Of we nu naar de financiële wereld kijken, de landbouw en voedingsindustrie, de energiesector, de zorg of het onderwijs: de spelregels van deze sectoren, manieren van werken en de doelstellingen die worden nagejaagd, leiden samen tot ‘monsterlijke’ gedragingen van het geheel. Niemand wil het echt, maar we doen het nou eenmaal zo.

Zo’n ‘monsterlijk gedrocht’ van regels en doelstellingen zou je het liefst uit de weg willen ruimen. ‘Poef’ verdwenen. Maar zo makkelijk gaat dat niet. Want als je dichterbij komt, blijkt dat je zelf het monster voedt. Dat ‘het monster’ voortkomt uit allerlei goede bedoelingen en ongefundeerde angsten, van jou, en van anderen.

Snak jij ook naar nieuwe spelregels en betere doelstellingen, waarmee we in ons energiesysteem, onderwijs, landbouw en financiële sector, resultaten krijgen die we echt willen?

Grote schoonmaak, liever gisteren dan vandaag.

Wat is daarvoor nodig?

Verbeeldingskracht en het concreet maken van hoe we het wel willen en, op de goede manier afscheid nemen van dat wat niet meer dienend is. Hoe doen we dat?

Of we nu kijken naar aardgaswinning in Groningen of de aanhoudende kritiek op het onderwijs, lukt het ons om te komen tot een helder beeld van wat we wel willen én om effectief op te schonen van dat wat het huidige systeem sterk maakt en toch niet langer nodig is?

 

De Club van Rome Nederland nodigt je uit om op 21-22 maart – het begin van de lente – de tijd van het jaar voor een grote schoonmaak – samen op onderzoek uit te gaan. In een ervaringsgerichte workshop van 1,5 dag, ontsluiten we jouw eigen wijsheid rond deze vragen, in verbinding met de wijsheid van anderen, van de natuur, van inheemse volkeren en de wetenschap.

Lees meer over het evenement

Details

Date:
February 12, 2018
Time:
8:00 am - 5:00 pm