De Kunst van het Stilstaan


Masterclass persoonlijk leiderschap voor wereldverbeteraars

7-9 juli 2017
Landgoed Welna (Veluwe)
“Yesterday I was clever, so I wanted to change the world. Today I am wise, so I am changing myself.”― Rumi

De Kunst van het Stilstaan is ontstaan vanuit een gevoel dat we in en om ons heen observeerden: veel jonge change-makers zetten zich met enorme gedrevenheid in voor een betere wereld, maar cijferen zichzelf daarbij teveel weg, vergeten hun eigen balans tussen geven en ontvangen, en lopen op termijn tegen de muur of raken opgebrand. Hoe zou het zijn, vroegen wij ons af, als we deze jonge 'wereldverbeteraars', in staat kunnen stellen hun eigen innerlijke balans terug te vinden, hen helpen stil te staan bij wat hen écht beweegt, hun eigen innerlijke vuur duurzaam aan te wakkeren? De Kunst van het Stilstaan is een 2,5 daagse masterclass Persoonlijk Leiderschap die jonge wereldverbeteraars uitdaagt om leiderschap te nemen over hun eigen leven, hun omgeving en de uitdagingen die hen raken. Een pure, back to basics ervaring in een pure, back to basics omgeving.

DURF JIJ STIL TE STAAN, te midden van de hectiek van het dagelijks leven en de urgentie van wereldse uitdagingen? Heb jij het lef om jezelf in de spiegel aan te kijken, met zachtheid en compassie voor de unieke persoon die jij bent? Wil jij je opladen in de natuur, je verbeeldingskracht benutten en je eigen pad volgen? Wil je anderen ontmoeten die net als jij worstelen met de vragen van nu – die teveel hollen en te weinig stilstaan?

-Drie dagen midden in de natuur, tentje, samen koken, samen rond het kampvuur.
-Dialoog, uitdaging, reflectie, vuur, improvisatie, muziek, verhalen, stilte, beleven, meditatie.
-Een ontdekkingstocht naar je eigen innerlijke balans.
-Verdiep je verbinding met jezelf, anderen en de wereld.

Voor wie?
-Je bent een bevlogen young professional, afstuderende of ‘young at heart’. Je durft jezelf oprecht een wereldverbeteraar te noemen, want de wereld gaat je aan het hart.
-Met brandende passie zet je je in voor een urgent probleem, of het nu de energietransitie of klimaatrechtvaardigheid is, het verduurzamen van het voedselsysteem of het vernieuwen van de zorg of het onderwijs, of misschien ben je met hart en ziel bezig duurzaamheid in het bedrijfsleven vorm te geven. Je moet sterk in je schoenen staan, van jezelf en van anderen.
-Als je even stil staat, vraag je je af: Is het leven een gevecht, of juist een spel? Speel ik het spel niet te absoluut? Hoe vind ik de juiste balans tussen actie en reflectie, tussen een verschil maken en voor mezelf zorgen? Vragen, waar je in je eentje niet zomaar uitkomt.

​Wat bieden wij?​
-Na een succesvolle eerste editie in 2015 en tweede in 2016 wordt deze masterclass dit jaar voor de derde keer georganiseerd. Het weekend is een intensieve deep dive in je eigen wereld en de wereld om je heen, waarin je leert stil te staan, te luisteren en te voelen.
-Een weekend waarin je uitgedaagd wordt om jezelf te aanschouwen zoals je bent, inclusief je ambities, dromen, imperfecties, en de aspecten van jezelf die je misschien nog niet ten volle hebt benut en de overtuigingen die je in de weg zitten.
-Een veilige ruimte om met like-minded jonge wereldverbeteraars, in alle vertrouwen je masker af te kunnen doen en je kwetsbaarheid te kunnen tonen.
-Een rijke en diverse ervaring waarin we verschillende registers zullen aanspreken: zowel het intellect, de intuïtie, het hart, en de handen.

Waarom dit weekend?
Wij zien om ons heen een toenemende behoefte onder change makers & wereldverbeteraars om niet alleen met de wereld om zich heen bezig te zijn, maar ook met hun eigen ontwikkeling. Als veranderaar in een complex krachtenveld, ben je zelf een belangrijk instrument voor verandering. Misschien ben je heel effectief in je werk, maar voel je je op momenten ook moedeloos, machteloos of gefrustreerd. Je loopt aan tegen de grenzen van je invloed en energie als ‘change agent’, of je merkt dat je meer diepe vertrouwensbanden in je omgeving wil opbouwen om de diepe verandering waarvan je droomt te realiseren, maar hoe vind je de tijd om daaraan te werken? Dit weekend is een uitnodiging om dat te doen.

Begeleiders en initiatiefnemers:
Dit programma is een initiatief van Martine Verweij, Christopher Baan, Nancy Wiltink en Frank Gorter. Het wordt bekrachtigd door de Club van Rome Nederland en de Young Club of Rome Nederland, en wordt mede mogelijk gemaakt door Triodos Foundation

Meer informatie en aanmelding via:
www.kunstvanhetstilstaan.nl