Over ons

Systeemdenken onverminderd belangrijk

Hoe voeden we 9 miljard mensen in 2050? Hoe gaan we om met klimaatverandering? Hoe zorgen we ervoor dat iedereen kansen krijgt om een waardig leven te leiden? Dit is maar een kleine selectie van de breinbrekers die we als mensheid voor onze kiezen krijgen.
Deze uitdagingen vragen om echte oplossingen, in plaats van symptoombestrijding. Dijken verhogen is natuurlijk een optie, maar liever voorkomen we een stijgende zeespiegel door nu emissies te verlagen. De kern van het probleem aanpakken vanuit een goede, wetenschappelijk onderbouwde visie, daar geloven wij als Club van Rome Nederland in.  Daarvoor is inzicht in de samenhang van de verschillende wereldproblemen essentieel. Met haar lange geschiedenis van systeemdenken neemt de Club van Rome een heel eigen plaats in in het duurzaamheidsdebat.

Nederlandse tak

Wij zijn de Nederlandse Associatie van de Club van Rome, een tak van de internationale Club of Rome-denktank. Het internationale netwerk omvat wetenschappers, economen, zakenmensen, internationale hoge ambtenaren en voormalig staatshoofden. Een gevoel van urgentie bindt ons – nu is de tijd om het stuur in handen te nemen en een duurzame koers in te slaan.

Samen met anderen verkennen en belopen we deze koers. We onderscheiden ons door onze strategische, wetenschappelijke en holistische focus en onze onafhankelijke aanpak.

Kennis voor verandering

“We can not solve our problems with the same level of thinking that created them”, observeerde Einstein al. Meer dan ooit werken we met –jonge, vernieuwende denkers en doeners om tot échte oplossingen te komen. Ondernemende mensen die zelf hun pad bepalen en hard werken aan waar zij in geloven. Als kennisbaken en kompas helpen we deze denkers en doeners bij het navigeren naar een betere wereld. We maken inzichtelijk hoe zij de systemen om ons heen aan het veranderen zijn en aan oplossingen werken die verder gaan dan lapmiddelen. We brengen hen met elkaar en met ons netwerk in contact en vergroten zo hun impact.

Ook jou geven we graag toegang tot de schat aan kennis die besloten ligt in het internationale netwerk van de Club of Rome. Bepaal je eigen duurzame koers. Doe mee!


Bestuur
Raad van Advies
Young Club of Rome
Donaties en ANBI