Raad van Advies

Suzanne van der Pijll

Naam: Suzanne van der Pijll
Functie: Raad van Advies

Suzanne van der Pijll – afgestudeerd als Milieusocioloog aan de Wageningen University – is een allround communicatie-expert en heeft veel ervaring op het gebied van consumentengedrag en MVO vraagstukken. Als Managing Partner bij Schuttelaar & Partners – een adviesbureau dat communicatievaardigheden combineert met inhoudelijke kennis op het gebied van voeding, gezondheid, landbouw, duurzaamheid, gezonde leefstijl – houdt zij zich bezig met MVO beleid van tal van bedrijven zoals Heinz, Unilever, Mars, Albert Heijn en Bilderberg. Daarnaast is ze verantwoordelijk voor de duurzaamheidsstrategie op corporate niveau. Haar bestuurlijke ervaring heeft zij opgedaan bij de Raad van Advies van de Club van Rome en Raad van toezicht van streekeigen Producten Nederland.

Hans Opschoor

Naam: Hans Opschoor
Functie: Raad van Advies

Emeritus hoogleraar Milieueconomie, Vrije Universiteit Amsterdam
Emeritus hoogleraar Economics of Sustainable Development, Institute of Social Studies, Den Haag
Oud-rector International Institute of Social Studies (Erasmus University)

Huidige activiteiten:

vicevoorzitter Curatorium Afrika Studie Centrum
lid Adviesraad Internationale Vraagstukken, Commissie Ontwikkelingssamenwerking
lid Raad van Advies Stichting Vredeswetenschappen SVW
lid Raad van Advies Club van Rome Nederland
lid Koninklijke Nederlandse Academie van Wetenschappen

 

Ewoud Goudswaard

Naam: Ewoud Goudswaard
Functie: Raad van Advies

Is sinds 2001 algemeen directeur van de ASN Bank.
Ewoud begon zijn carrière bij de NMB Bank, later ING Bank, in het kredietrisicomanagement voor (grote) zakelijke relaties. Vanaf 1992 bekleedde hij directiefuncties in Haarlemmermeer, Amsterdam en Rotterdam; vanaf 1997 was hij voorzitter van de directie van het district Midden-Holland.

Ewoud is lid van de raad van commissarissen van Triple Jump, de projectbeheerder van het ASN-Novib Microkredietfonds. Tevens is hij lid van de raad van advies van de Club van Rome Nederland en van de raad van advies van Plan Nederland, en penningmeester van de Museumvereniging en de stichting Museumkaart.

Anne-Marie Rakhorst

Naam: Anne-Marie Rakhorst
Functie: Raad van Advies

Anne-Marie Rakhorst is ondernemer, investeerder en publicist. Ze is oprichter van het onafhankelijke platform Duurzaamheid.nl, dat samen met betrokken bedrijven, maatschappelijke organisaties en experts Nederland verder wil verduurzamen. Ook stond ze aan de wieg van het initiatief ’17 doelen die je deelt’, dat Nederland kennis liet maken met de Sustainable Development Goals. Eerder richtte ze het succesvolle Search Ingenieursbureau op.

Anne-Marie publiceerde verschillende boeken, waaronder ‘Nieuwe Energie; Nederland na het fossiele tijdperk’ en ‘Geld stuurt de wereld; jij bepaalt de koers’. In 2000 werd Anne-Marie uitgeroepen tot Zakenvrouw van het jaar. Vanaf dat moment is zij een veelgevraagd spreker over (circulair) ondernemen, de Sustainable Development Goals, de energietransitie, innovatie en duurzaam geld.

Anne-Marie is actief in verschillende besturen, commissariaten en initiatieven zoals de Koning Willem I Prijs, Transitieagenda Consumptiegoederen, Milieu Centraal, CBS, SDG Charter, MVO Nederland en Slum Dwellers International.

Hans Eenhoorn

Naam: Hans Eenhoorn
Functie: Raad van Advies

Has worked with Unilever for 32 years until his retirement in 2001. He held positions as company chairman and national manager in Latin America and Central Europe, and lastly as Senior Vice President Foods in the Unilever Corporate Centre in Rotterdam, mainly involved in global strategy development and implementation.

In 2002 he was invited to join the United Nations Millennium Taskforce on Hunger, with the objective to deliver realistic action plans to halve hunger in the world by 2015 (one of the Millennium Development Goals as defined by the UN). After presenting the action plans to and endorsement by the United Nations General Assembly in September 2005, the Tasforce was honourably discharged.

The following years Hans led programmes for implementation of the action plans.
In 2007 he was appointed Associate Professor for Foodsecurity and Entrepreneurship at Wageningen University.

Prof. dr. J.C.M. van Eijndhoven

Naam: Prof. dr. J.C.M. van Eijndhoven
Functie: Raad van Advies